On the spot#02 De wake-up call voor de risicomijdende kleine verhuurder: vragen jouw huurders uitstel?

>On the spot#02 De wake-up call voor de risicomijdende kleine verhuurder: vragen jouw huurders uitstel?

Door: Gert Cauwenbergh

  • Woensdag 1 april, de eerste werkdag van de maand, de dag waarop vele huurders de huur voor de komende maand moeten voldoen.Een huurder(1) kan door een terugvallend inkomen door tijdelijke werkloosheid om huuruitstel vragen: gedurende een aantal maanden minder huur betalen, en dat nadien inhalen. Dit is een ideale oplossing voor de huurder.Door de lage rente van de afgelopen jaren zijn er vele kleine verhuurders bijgekomen, het geld ging in een appartementje dat verhuurd wordt in plaats van naar de spaarrekening. Voor die kleine verhuurders die op de huur rekenden, kan het nu wel eens heet worden. Ze hebben gelijkblijvende aflossingen aan één kant, en terugvallende huur aan de andere kant. Banken zouden een inspanning moeten doen, maar zullen ze dat ook waarmaken?Is deze crisis de wake-up call voor de kleine eigenaar-verhuurder die risicoloos in vastgoed wilde beleggen?(1) https://www.hln.be/nieuws/binnenland/-mag-ik-verhuizen-en-moet-ik-de-huurprijs-blijven-betalen-11-vragen-beantwoord-over-ver-huren-tijdens-coronacrisis~aa804ebd/
2020-05-26T19:38:18+01:00 April 1st, 2020|