Welke types vastgoedsoftware zijn er? (Leesreeks 2020-2/5)

>Welke types vastgoedsoftware zijn er? (Leesreeks 2020-2/5)

In deze leesreeks maak je als kandidaat-gebruiker van software voor vastgoedbeheer kennis met de verschillende types oplossingen die je kan vinden om jouw vastgoed te beheren en de belangrijkste criteria om de oplossing te kiezen die het best bij jouw behoeften aansluit.

In deze eerste post krijg je een overzicht van de verschillende types software.

Even een kleine vergelijking.

Aan het einde van de 19e eeuw ontwikkelde zich een zelfrijdend platform met een aantal wielen, een stuur en een motor. Het werd snel duidelijk dat er diverse toepassingen mogelijk waren: de auto, een vrachtwagen voor het vervoer van lasten, een tractor voor gebruik in de landbouw, en nog vele andere varianten. In eerste instantie diende het rijdend platform alle toepassingen. De specialisatie zorgde er nadien voor dat elke toepassing steeds beter de behoeften dekte. De gebruiker kreeg de keuze, en een verkeerde keuze zorgt voor een ongemakkelijk gebruik. Elke boer die zijn ploeg reeds probeerde te koppelen aan zijn sportwagen kan er over getuigen.

Software evolueerde zoals het voertuig naar verschillende types:

Doe-het-zelf

De office tools en meer specifiek MS Excel voor het werken met spreadsheets behoren tot de toepassingen voor algemeen gebruik. Je kan er met beperkte kennis en weinig regels informatie in bijhouden, bewerken en verwerken met enkele formules.

Desktop tool

De desktop tool is een softwarepakket dat je downloadt van een website en vervolgens installeert op je eigen laptop of desktop. Het is beschikbaar via de start knop or start menu.

Als je een desktop tool opent, krijg je een look’n’feel die je ook kent van andere toepassingen.

Online tool

Een online tool hoef je niet te downloaden. Het volstaat een webadres in te geven om de tool op te roepen. Voor gebruik geef je jouw eigen gebruikersnaam en wachtwoord in waardoor je in de online tool met eigen gegevens werkt.

De recentste online tools passen zich aan de breedte van het toestel aan, breder op desktop, tablet dan op smartphone. Dit noemen we responsiveness: afgeleid van het Engelse to response, antwoorden, zoveel als… heeft de toepassing een antwoord op wijzigende groottes en breedtes.

App

De App – kort voor application, of toepassing in het Nederlands – is een kleine toepassing voor een smartphone. Een app is verwant aan de desktop tool omdat je een download doet vanuit de app store en de app vervolgens installeert op jouw toestel.

 

De software die je kan vinden op het internet of in de diverse app stores behoren altijd tot één van deze vier categorieën. In de volgende post bekijken we de belangrijkste criteria om software oplossingen met elkaar te vergelijken.

Hou onze feeds Linkedin.com/company/realspot en Facebook.com/realspotapp in het oog. Je kan vorige edities ook altijd bekijken op onze communitypagina’s op realspot.eu/web/community.

2020-08-25T09:24:21+01:00 July 1st, 2020|