On the spot #8 – Aan de slag in de business seat van de buren

>On the spot #8 – Aan de slag in de business seat van de buren

Door Gert Cauwenbergh

24/11/2020

Hele hordes kenniswerkers werken nu al maanden thuis. Of het nu verplicht of aangeraden is, die ganse periode verplaatsen ze zich tussen keukentafel en werktafel. De gelukkigen hebben een eigen kantoorruimte, vele anderen vinden een plaatsje in de woonkamer of gewoonweg aan de andere kant van de ontbijttafel.

Velen missen ondertussen het decor dat hen verwelkomt na de lange ochtendfile, zowel de zakelijke omkadering als de professionele sfeer. Weg uit de huiselijke sleur blijkt nodig om tot verfrissende ideeën te komen, werk “gedaan te krijgen” of aandacht te kunnen geven in een telefonisch groepsgesprek.

Wat we niet missen zijn de files en het tijdverlies van de verplaatsing.

Mogelijk is het tijd om ook kantoorruimte maximaal te decentraliseren, nog fijner dan de diverse grotere en kleinere business centers die op goed toegankelijke plaatsen liggen maar net daardoor altijd in filegevoelig gebied blijken te liggen.

Die andere omkadering en professionele sfeer is heel kortbij beschikbaar, in onze eigen straat, mogelijk zelfs al bij de buren. Stel dat ieder zijn eigen plek deelt in plaats van ze te gebruiken, dan bereiken ons hoofd en lichaam de professionele werkplek in een aanvaardbare reistijd, is iedereen uit de sleur en in de job. Alleen het koffiemomentje met collega’s blijft een gemis.

Iets voor de joviale Vlaming?

2020-11-24T17:00:30+01:00 November 24th, 2020|