Ken jezelf en maak de juiste keuze voor jouw vastgoedbeheersoftware! (Leesreeks 2020-5/5)

>Ken jezelf en maak de juiste keuze voor jouw vastgoedbeheersoftware! (Leesreeks 2020-5/5)

In deze leesreeks maak je als kandidaat-gebruiker van software voor vastgoedbeheer kennis met de verschillende types oplossingen die je kan vinden om jouw vastgoed te beheren en de belangrijkste criteria om de oplossing te kiezen die het best bij jouw behoeften aansluit.

De vastgoedsoftware die je kan vinden op het internet of in de diverse app stores behoren tot vier categorieën:

  • Doe-het-zelf tools. De office tools en meer specifiek MS Excel voor het werken met spreadsheets behoren tot de toepassingen voor algemeen gebruik. Je kan er met beperkte kennis en weinig regels informatie in bijhouden, bewerken en verwerken met enkele formules.
  • Desktop tools. De desktop tool is een softwarepakket dat je downloadt van een website en vervolgens installeert op je eigen laptop of desktop. Het is beschikbaar via de start knop or start menu.
  • Online web. Een online tool hoef je niet te downloaden. Het volstaat een webadres in te geven om de tool op te roepen. Voor gebruik geef je jouw eigen gebruikersnaam en wachtwoord in waardoor je in de online tool met eigen gegevens werkt.
  • De App – kort voor application, of toepassing in het Nederlands – is een kleine toepassing voor een smartphone. Een app is verwant aan de desktop tool omdat je een download doet vanuit de app store en de app vervolgens installeert op jouw toestel.

Elk type zal de cruciale kenmerken van een vastgoedsoftware versterken of net verzwakken. Dit zijn de belangrijkste vragen die elke gebruiker zich moet stellen om een keuze te maken die aansluit bij zijn noden en behoeften:

  • Wat zijn de mogelijkheden als ik groei in aantal panden, aantal huurders?
  • Ben ik zeker dat mijn gegevens altijd beschikbaar zijn?
  • Wil ik mijn informatie overal kunnen consulteren en bewerken?
  • Moet ik veel informatie zelf verwerken of wil ik liever dat alles zo automatisch mogelijk loopt?
  • Word ik attent gemaakt op gebeurtenissen die opvolging vereisen?

Daarmee komen we tot de cruciale vraag: “Wat is de beste vastgoedbeheersoftware?”

Het antwoord… Ken jezelf en maak de juiste keuze!

Ben je…

De “Handige Harry” > De spreadsheet is ideaal voor de doe-het-zelver die de eigen inzichten in de software wil stoppen. De voorzichtige doe-het-zelver kiest voor een online spreadsheet, of minstens voor een bestand op een shared drive. Spreadsheet
De “Controleur” > De desktop tool is voor beheerders die alles zelf graag onder controle houden in een beperkte en besloten omgeving. Desktop tool
De “Netwerker” > De online tool is voor de beheerder met een visie die nood heeft aan het groeipotentieel van een open en verbonden software. Online tool
De “Gadgetman” > De app is ideaal voor de gebruiker die slecht één functionaliteit nodig heeft en die ervan houdt om permanent up to date te zijn. App

Ken jezelf, maak de juiste keuze en wees er tevreden mee!

 

Daarmee zijn we aan het einde van deze leesreeks. Herlees de vorige posts om helemaal mee te zijn:

2020-08-26T14:04:14+01:00 August 21st, 2020|